07 - Nov - 2023

Trajectum College zet in op verbeteringen vmbo-basis en vmbo-kader

Het Trajectum College heeft op 24 en 26 oktober 2023 bezoek gehad van de Inspectie van het Onderwijs waarbij de afdelingen vmbo-basis en vmbo-kader zijn onderzocht. Op 19 februari 2024 publiceert de inspectie het onderzoeksrapport op haar website.

Uit het rapport blijkt onder andere dat we de ontwikkeling en ondersteuningsbehoefte van de leerlingen op vmbo-basis en vmbo-kader niet goed in beeld hebben en we het onderwijs onvoldoende op de leerlingen afstemmen. Positief is dat we veel oog en zorg hebben voor het fysieke en emotionele welzijn van de leerlingen en we een goede verzuimaanpak hebben.

Het Trajectum College herkent zich in het rapport en we zijn ons bewust van de aandachtspunten. We komen uit een roerige periode waarin veel docenten zijn weggegaan en er wisselingen zijn geweest in de schoolleiding. Vanaf dit schooljaar is er een nieuwe directeur en onder zijn leiding zijn we met verschillende verbeterprojecten gestart. Goed onderwijs voor onze leerlingen staat bij het Trajectum College voorop en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we hiermee de afdelingen vmbo-basis en vmbo-kader zullen verbeteren.

Ook interessant

Onze nieuwe leerroute in samenwerking met Trajectum College 'MPower' staat voor het vinden en activeren van je eigen kracht. Wij bieden geen traditioneel theoretisch onderwijs; bij ons draait het om directe toepassingen in de echte wereld. Door te doen dus! De toekomst is een doe-komst.

Lees verder

Woensdag 15 november van 15.00 - 20.00 uur is de eerste open dag van MPower, de nieuwe leerroute van Pouwer College en Trajectum College. Wil jij leren door te doen met levensechte opdrachten? Dan zijn wij de school voor jou!

Lees verder

Bij deze de ouderbrief van oktober. Met hierin een stukje over het bezoek aan de Tweede Kamer van jaar 3, MPower, Durf te Dromen en de ouderraad.

Lees verder

Aankomende zondag 12 november speelt FC Utrecht tegen Excelsior Rotterdam. Redouan el Yaakoubi (de oprichter van Stichting Durf te Dromen) speelt in onze FC Utrecht stadion. Wij hebben voor onze leerlingen, collega’s en ouders een prachtige deal weten te sluiten: Via de link: https://ticketing.fcutrecht.nl/initiative/Durf-te-dromen kunnen de leerlingen een kaartje kopen...

Lees verder