Over Ons

Het Trajectum College is een openbare school in de wijk Overvecht. Met MPower, een praktijkgerichte leerroute die wij samen met het Pouwer College en het mbo hebben opgezet, zijn wij dé plek voor de doeners van Utrecht.

Wij bieden jou de kans om je eigen kracht en talenten te ontdekken door naast de lessen op school ook ervaring op te doen bij echte bedrijven. Op het leerplein en het doeplein ontdek je en leer je wat je leuk vindt en word je nóg beter in wat je al kan. Ons onderwijs en de begeleiding zijn afgestemd op jouw talenten, jouw leertempo en jouw mogelijkheden. Zo kun je binnen MPower de vakken op verschillende niveaus volgen en bijvoorbeeld doorstromen naar het mbo als jij daar aan toe bent. Zo heb jij dankzij MPower een grotere kans op het behalen van een diploma, een passende vervolgstudie of werkplek!

Vreedzame School

Onze leerlingen voelen zich verantwoordelijk voor de klas, de school én de wijk. Op school leer je op democratische wijze besluiten te nemen. Je lost samen conflicten op en je geeft elkaar constructieve kritiek. We werken aan het welbevinden van onszelf en anderen en staan open voor verschillen tussen mensen. De leerlingen, alle werknemers én de ouders samen vormen de Vreedzame School.

Gezonde schoolkantine

Op onze school vinden we verantwoord eten en drinken belangrijk. Met een bewust schoolkantine-aanbod leer jij een gezonde keuze te maken.

Kijk even naar dit filmpje om de sfeer bij ons op school te proeven: Sfeer op het Trajectum College - YouTube