MPower | Sterk onderwijs met praktijk en vmbo

Welkom bij MPower: de toekomst is een doe-komst! In Nederland is er steeds meer behoefte aan doeners met praktische vaardigheden. Ben jij praktisch ingesteld en hou je van doen? Dan is onze leerroute MPower wat voor jou!

Het Trajectum College heeft samen met het Pouwer College de praktijkgerichte (vmbo) leerroute MPower ontwikkeld.

MPower staat voor het vinden en activeren van je eigen kracht. Hoe we dat doen? Door jongeren de ruimte te geven om zichzelf, hun talenten én de wereld te ontdekken. Wij bieden geen traditioneel theoretisch onderwijs; bij ons draait het om directe toepassingen in de echte wereld. Naast theorielessen werk je aan levensechte opdrachten van bedrijven. Zo word je goed voorbereid op de beroepspraktijk. Wij zijn gericht op het klaarstomen van onze leerlingen voor een vervolgopleiding door ze levensechte opdrachten te laten maken. Zo hebben ze straks een stapje voor in “de echte / [de volwassen]” wereld!

Op onze school leren we door te doen op twee manieren:
1. We maken het leren levensecht
2. De leerlingen zijn eigenaar van hun eigen leerproces

Hoe we dat doen?
MPower staat voor het vinden en activeren van je eigen kracht. Door jongeren de ruimte te geven om zichzelf, hun talenten én de wereld te ontdekken. Wij bieden geen traditioneel theoretisch onderwijs; bij ons draait het om directe toepassingen in de echte wereld. Naast theorielessen werk je aan levensechte opdrachten van bedrijven. Zo word je goed voorbereid op de beroepspraktijk. Wij zijn gericht op het klaarstomen van onze leerlingen voor een vervolgopleiding door ze levensechte opdrachten te laten maken. Zo hebben ze straks een stapje voor in “de echte” wereld!

Waarom is MPower zo bijzonder?

  • We willen dat onze leerlingen stralen en eigenaarschap nemen. Daarom geven we iedereen échte aandacht en begeleiding. Leerlingen mogen onderzoeken, experimenteren en meedenken over hun eigen leren. Leerlingen mogen fouten maken, wij coachen hen daarop te reflecteren. De begeleiding die ze hierbij nodig hebben geven wij met behulp van een stevige LOB lijn. We geven de doeners de waardering die ze verdienen en brengen ze verder dan ze zelf ooit hadden gedacht!

  • Wij werken met levensechte opdrachten. Daarbij is het essentieel dat die opdrachten betekenisvol zijn voor onze leerlingen én voor de maatschappij. Onze omgeving, ondernemers en andere organisaties uit de stad spelen een belangrijke rol in dit leerproces. Dit zorgt voor een sterke verbinding met onze stad en de buurt waarin onze school staat.

  • We werken in verbinding met elkaar en met onze leerlingen. Vanuit die verbinding zorgen we voor een veilig leerklimaat. We stellen vragen in plaats van dat we oordelen; we zijn nieuwsgierig naar de ander.

  • In onze leerroute kun je vakken volgen op verschillende niveaus. Praktijkonderwijs, VMBO en MBO, we hebben het allemaal onder 1 dak. Dat is wel zo logisch, want we hebben tenslotte allemaal andere talenten. Heb je praktijkadvies? Dan meld je je aan via Pouwer College. Heb je VMBO basis of kader advies? Dan meld je je via Trajectum College aan.

Doorlopende leerlijnen
Leerlingen kunnen dus bij ons vakken op verschillende niveaus volgen (PRO, Basis, Kader, Entree, MBO 2). Die verschillende niveaus bieden een groot voordeel: leerlingen hoeven niet over te stappen als ze bijvoorbeeld naar het MBO gaan. Zo krijgen ze langer de tijd om te ontdekken wie ze zijn en waar hun kracht ligt. Onze stip op de horizon is een zesjarige (of verkorte) leerlijn die leerlingen afsluiten met een startkwalificatie.

De toekomst is een doe-komst!
Wij geloven in onze leerlingen en van ouders verwachten we dat ook. Want je eigen kracht ontdekken, daar draait het om bij MPower. Door talenten in te zetten, kom je verder in een wereld die om doeners en makers vraagt! De toekomst is namelijk een doe-komst. Doe je met ons mee? MPower jezelf!