Onderwijs - Voorbeeldsite voor thema 'x11'

Onderwijs

Op het Trajectum College volgen leerlingen theorie- en praktijkvakken. Naast de reguliere vakken, volgen leerlingen Mijn traject.

Mijn traject: voorbereiding op doorstroming

Mijn traject: voorbereiding op vervolgonderwijs

Wij bieden onze leerlingen goed onderwijs. Daarbij is het belangrijk dat je goed bent voorbereid op de overstap naar het vervolgonderwijs. Je vindt dan makkelijker je plek in de samenleving en je weet jouw leven een zinvolle invulling te geven. We willen het beste uit ieder kind halen en helpen persoonlijke talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Bij Trajectum College starten alle eerstejaars daarom met Mijn traject. Dat zijn praktijkgerichte lessen die je 9 uur in de week volgt. Tijdens Mijn traject-uren ben je “iets aan het maken”, waarbij je (theorie)vakken als Nederlands, Wiskunde, Maatschappijleer of een ander vak nodig hebt tot iets moois te komen.

In Mijn traject ben je vooral zelf verantwoordelijk voor je leren: je onderzoekt waarom je de opdracht gaat maken, weet dan welke spullen je daarvoor nodig hebt en je organiseert deze ook zelf en: aan de slag! Natuurlijk kom je problemen tegen die je niet verwacht had... En dan lossen we die op! Het liefst zelf (want dan leer je het meest), of anders met iemand die weet wat je nodig hebt om je doel te behalen. Hierbij word je begeleid door het team docenten van Mijn traject en natuurlijk je mentor. Want samenwerken kun je niet alleen! Wij leren je samen te werken met andere leerlingen, met docenten, ouders en met klanten. Je leert zo rekening te houden met de verschillen in mensen en verschillende culturen.

Mijn traject en examenprogramma

Klik hier voor meer informatie over Mijn Traject en het eindexamenprogramma.