Op het Trajectum College volgen leerlingen theorie- en praktijkvakken. Naast de reguliere vakken, volgen leerlingen Mijn Traject.

Mijn Traject

Op het Trajectum College hebben alle klassen Mijn Traject. Dit zijn praktijkgerichte lessen die je minimaal 10 uur per week volgt. Tijdens Mijn Traject ben je ‘iets aan het maken’, waarbij je (theorie-) vakken nodig hebt om tot iets moois te komen.

Tijdens deze actieve lessen maak je kennis met verschillende richtingen op het gebied van studie en werk. Je ervaart hoe het is om bijvoorbeeld een 3D-product met de printer te maken, of om een gerecht voor een gast te bereiden.

In Mijn Traject ben je vooral zelf verantwoordelijk voor je leren: je onderzoekt waarom je de opdracht gaat maken, weet dan welke spullen je daarvoor nodig hebt en je organiseert deze ook zelf. Daarna: aan de slag!

Klik hier voor meer informatie via een clickable pdf over Mijn traject en het eindexamenprogramma. 

Examenprogramma

In leerjaar 3 en 4 volg je het examenprogramma Dienstverlening en producten. Binnen dit programma maak je kennis met verschillende soorten beroepen uit verschillende sectoren. Daardoor kan je op veel opleidingen van het mbo terecht.

Samenwerking met organisaties en bedrijven

Op het Trajectum College werken we veel samen met organisaties en bedrijven in de wijk en in de stad Utrecht. Dat doen wij om onze leerlingen ervaring op te laten doen in de maatschappij. Dat geldt voor stages en voor maatschappelijke projecten.

Bekijk alle foto's