Actuele versoepelingen in het voortgezet onderwijs

Met ingang van zaterdag 26 juni zijn niet-onderwijsactiviteiten op school weer mogelijk, op voorwaarde dat de basisregels voor coronabestrijding in acht worden genomen.


Naast de bekende hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten, zijn de anderhalve-meter-maatregel en het dragen van een mondkapje buiten de klas het belangrijkst.
De mondkapjesplicht blijft dus gelden binnen het voortgezet onderwijs.

Dit betekent bijvoorbeeld dat de diploma-uitreiking in principe op school kan plaatsvinden, weliswaar met inachtneming van anderhalve meter afstand en mondkapjes tijdens het bewegen door de school.

Als NUOVO Scholen kiezen we ervoor om vooralsnog geen meerdaagse excursies, kampen of andere activiteiten te organiseren waarbij we gebruik zouden maken van openbaar vervoer, vliegtuig of bus.

De 1,5m afstandsregel tussen leerlingen en medewerkers blijft immers de komende maanden nog van kracht. Eendaagse uitstapjes op de fiets, lopend of met eigen vervoer maken de komende tijd wel weer deel uit van ons onderwijsaanbod.

Ook interessant

Vandaag een feestelijk moment voor de vierde jaars, ze hebben namelijk hun diploma cijferlijst ontvangen en wel op een gezellige en feestelijke manier.

Lees verder

Wat leuk dat jij je hebt aangemeld voor het Trajectum College! Het is misschien best spannend, zo'n nieuwe school. We vinden het leuk om kennis met je te maken, dat doen we al voor de zomervakantie op de kennismakingsdag! Lees hieronder meer.

Lees verder

Zie pagina PTA / Reglement Overgangsnorm leerjaar 1, leerjaar 2 en leerjaar 3 We hanteren de overgangsnormen zoals beschreven op de website. Als de resultaten van de leerling afwijken van deze norm, wordt deze leerling besproken en wordt er een individueel plan opgesteld. De behoefte van de leerling is hierbij...

Lees verder