Actuele versoepelingen in het voortgezet onderwijs

Met ingang van zaterdag 26 juni zijn niet-onderwijsactiviteiten op school weer mogelijk, op voorwaarde dat de basisregels voor coronabestrijding in acht worden genomen.


Naast de bekende hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten, zijn de anderhalve-meter-maatregel en het dragen van een mondkapje buiten de klas het belangrijkst.
De mondkapjesplicht blijft dus gelden binnen het voortgezet onderwijs.

Dit betekent bijvoorbeeld dat de diploma-uitreiking in principe op school kan plaatsvinden, weliswaar met inachtneming van anderhalve meter afstand en mondkapjes tijdens het bewegen door de school.

Als NUOVO Scholen kiezen we ervoor om vooralsnog geen meerdaagse excursies, kampen of andere activiteiten te organiseren waarbij we gebruik zouden maken van openbaar vervoer, vliegtuig of bus.

De 1,5m afstandsregel tussen leerlingen en medewerkers blijft immers de komende maanden nog van kracht. Eendaagse uitstapjes op de fiets, lopend of met eigen vervoer maken de komende tijd wel weer deel uit van ons onderwijsaanbod.

Ook interessant

Beste leerlingen en geachte ouders/verzorgers, Het einde van de zomervakantie is bijna in zicht en dat betekent dat wij ons weer gaan voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Voor alle leerlingen start het schooljaar op woensdag 1 september 2021.

Lees verder

Beste leerling en ouders/verzorgers, De zomervakantie loopt ten einde en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. We hopen dat jullie allemaal van je welverdiende rust hebben kunnen genieten en met hernieuwde energie van start kunnen gaan. We starten met een schooljaar waarvan we allemaal hopen dat dit zo normaal...

Lees verder

Vandaag een feestelijk moment voor de vierde jaars, ze hebben namelijk hun diploma cijferlijst ontvangen en wel op een gezellige en feestelijke manier.

Lees verder